17
Feb 08

Scam?

Se dă următorul scenariu:

  1. Găsesc pe cineva care vinde BlackBerry 8800, printr-un comentariu pe gsmarena.com.

  2. Îi scriu un mail, îmi răspunde, schimbăm câteva mail-uri, după care mă hotărăsc să cumpăr telefonul.

  3. Omul e în Milano, Italia, așa că-l întreb cum procedăm cu plata și transportul.

  4. Simplu: el dă telefonul unei companii de transport, ei îmi trimit mie o factură, iar după ce le trimit banii (prin bancă, Money Gram sau Western Union), îmi livrează în 3 zile produsul. Timp de 10 zile îl pot inspecta, iar dacă nu-mi convinte, îl refuz și-mi primesc toți banii înapoi, iar vânzătorului i se returnează produsul.

  5. Site-ul companiei este www.stf-trans-ltd.110mb.com/ .

Am mai văzut un scam asemănător pe mobile.de, dar cu mașini. Exact același sistem.
Mișto, nu?

Crezi că ceva pute în toată treaba asta sau e OK?

  • Theo
    in primul rand salutari lui Florinel
    nu ti se pare ca masina asta e un chilipir?
    cand am vb sa o cumpar mi-a zis tipa sa fac un transfer catre o ruda a mea sau prieten prin Western Union si sa ii trimit scan dupa invoice ca sa vada ca am banii. Nu i-as mai fi vazut in veci. E scam clar. Ce e prea frumos sa fie adevarat ... chiar asa e :D
  • Nu va sare in ochi template-ul de pe templatemonster nullificat de rusi?

    Poti sa le zici ca le dai tu un CEC (foaie de hartie, scrii pe ea fila CEC ...), sa iti trimita produsul, apoi daca nu il returnezi in 10 zile sa il incaseze :P.
  • .marius
    oh cat scam... :))
  • Clement Okon, Beky si Me Woo sunt de incredere. Nu e scam!
  • Jan
    Numele de domeniu spune totul:
    STF oare sa fie prescurtarea la care ma gandesc eu(sa te E%$%$)?
    Scammeri romani au obiceiul asta...
  • scam clar ... mai ales ca e gazduit pe un hosting free - ar trebui sa fie prima chestie care iti aprinde beculetele.
  • Hello, my name is Me Woo, friend of Mrs. Clemente. I assure you that her friend is a good an honorable salesman.

    Have faith and good luck.

    chap chap
  • Draga prieten,

    Ma numesc Blecky O' Berrio si acum cativa saptamani am primir si eu un email de la Clement Okon. Am trimis bani si am rimit telefonul pe care mil doream. Nu este o escrocerie, chiar functionaza! Trimite acum si tu bani si poti castig a telefonul pe care ti-l doresti.


    Cu prietenie,
    Blecky O'Berrio
  • Clement Okon
    I am Dr. Clement Okon, the husband of the late National Bank of Lagos president, Clementina Okon. I tell you this is not scam, this is my good friend who has lots of phones for sale and he is a sincere business man. Thank you!
  • nimeni
    Scam clar.
  • E un scam, un escrow site facut la comanda. Nu are cum sa fie (c) 2000-2007 si a) inca sa fie hostuit pe un site free + b) neindexat de Google + c) cauti stf-trans-ltd pe Google, gasesti un warning pe gsmarena de acum o saptamana care avertizeaza ca sunt scammeri. Asta e un site foarte proaspat, are maxim cateva saptamani. Si in alte cateva o sa dispara...
  • O firmă serioasă nu și-ar face hosta siteul pe 110mb :)
  • Andrei,
    Vodafone are preturi mari... Pot sa mi-l aduc din US cu maxim $200. 8800 sau 8310.
  • creativityhurts
    Pute de la o posta!
    Si exact la mobile.de m-am gandit cand am citit! Si eu era sa fiu fraierit acolo anul trecut, noroc ca "scammerul" nu a mai dat niciun semn ca altfel cred ca picam in plasa :P
    Watch out for these pricks! ;-)
  • de ce nu-ti iei de la vodafone cu abonament? oricum am impresia ca au abonamente separate pentru serviciile blackberry, cu tarife de internet separate...
  • Norbert
    Eu nu m-as risca.
blog comments powered by Disqus